Prezentovali jsme pro radnici v Plymouth

V rámci projektu Erasmus+, který je zaměřen na dialog mezi politiky a studenty (na úrovni mezinárodní, národní nebo obecní), se skupina emisařů zúčastnila od 3. do 8. října již třetí mobility projektu K3 ve Velké Británii. Hlavním cílem bylo odprezentovat projekt Emise se zaměřením na světelné znečištění řediteli sekce vzdělávání plymouthské radnice. Dalším bodem této mobility bylo změřit světelné znečištění v městě Plymouth a předat vedení tohoto města výsledky měření a podněty k případné změně osvětlení veřejných prostor.

Studenti se během týdenního pobytu ve Velké Británii, konkrétně v Bristolu a Plymouth, zúčastnili také několika vzdělávacích exkurzí, které se týkaly zejména historie a kultury Anglie.

Během těchto exkurzí v Bristolu narazili například na ekologický strom, který měl místo listí solární panely a bylo možné si z jeho energie nabít mobilní telefon. Dalším neobvyklým zážitkem se pro studenty stala například jízda trajektem, kdy mohli nasát atmosféru důležitého historického momentu – výpravy Otců poutníků za založením druhé americké kolonie. Celý zážitek dokreslila návštěva muzea Mayflower, které je zaměřené na tuto historickou událost. Mnohé zaujala prohlídka Bristolu, zejména vitráže a atmosféra v Bristol Church, krásný výhled v okolí Clifton Suspension Bridge a díla jednoho z nejslavnějších streetartistů na světě – Banksyho.